Råby Dressyrstall

Råby dressyrstall som drivs av MS Rid och utbildningskonsult AB är klassificerat som godkänd praktikplats av Hästnäringens Yrkesnämnd. Stallet är beläget i Rånäs i det vackra Roslagen 6 mil norr om Stockholm.

Stallet har 13 boxar varav två uteboxar som ligger i direkt anslutning till stallet. Det finns fina välvårdade hagar som mockas och sköts kontinuerligt. Ridbanan som är en sandbana med måtten 20*60m är placerad med utsikt över hagarna.
Det nybyggda ridhuset med måttet 20*66m ligger intill stallet.
Stallet omges av vacker natur med oändliga ridvägar där mycket av hästarnas träning sker.

Vi som arbetar i stallet arbetar som ett team för att allt ska fungera.
Alla delar är lika viktiga för att hästar och människor ska må bra.
I stallet arbetar Johanna Blomdahl som tidigare praktiserat i 3 år hos Maria för att kunna bli antagen till Hippologiska högskolan. Hösten 2007 blev hon antagen och våren 2009 blev hon klar med utbildningen till ridlärare vid Hippologiska högskolan på Strömsholm. Johanna arbetar även som ridlärare vissa kvällar i veckan. Pappa Bosse är gårdskarl och hjälper till med det mesta i stallet och på gården, han är också Marias störste supporter och missar sällan en tävling. På gården arbetar också Niklas som allt i allo.

Viktigt för hästarnas välmående är en god kommunikation med veterinär och hovslagare. Hästarna får massage cirka en gång i månaden och den årliga tandkontrollen sker hos tandläkaren Torbjörn Lundström i Söderköping.

Självklart finns det stallkatter som gör ett riktigt bra arbete med att hålla mössen borta.

För mer information angående försäljningsuppdrag eller träning av hästar, kontakta Maria. Beroende på önskemål skräddarsyr hon ett upplägg som passar just dig och din häst.